İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, “Kavram Eğitim Vakfı tarafından 12.07.2008 tarih ve 2008/13861 sayılı Bakanlar Kurulu” kararıyla kurulmuş bir vakıf yükseköğretim kurumudur.
2008–2009 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra; 15 Mart 2018 Tarihli ve 30361 Sayılı Resmî Gazete ’de yayınlanan ve 2018 /11351 Bakanlar Kurulunun, “İstanbul İlinde Bulunan İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu’nun Merkezinin İzmir’e Taşınması ve Adının İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar” gereği ile 2018-2019 Akademik yılında İzmir’de eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır.
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, meslek eğitimi alanında Türkiye’de var olan boşluğu doldurmak, nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda yükseköğretimin ileri aşamalarına geçişi de (DGS) sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir.
İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti, yüksekokul müdürü, yüksekokul kurulu ve yüksekokul yönetim kurulu aracılığı ile yönetilmektedir.
Kavram Meslek Yüksekokulu kuruluşundan itibaren ve İzmir’e taşınıncaya kadar 22’si ikinci öğretim olmak üzere 58 ön lisans programına ulaşmıştır. Taşınma işlemi gerçekleştikten sonra İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu İzmir Yerleşkesinde 27 programla eğitim öğretime başlamıştır. Kurumda 2018 yılı Eylül ayı itibari ile İstanbul Çengelköy Yerleşkesi’nde 2.022, İzmir Yerleşkesi’nde 600 olmak üzere toplam 2622 aktif öğrenci bulunmaktadır.
Kurumda 168 akademik personel ve 95 idari personel ile toplam çalışan sayısı 263’tür.
TEMEL DEĞERLER
· Yenilikçilik
Gelişen teknolojileri yakından takip ederek, eğitim programları vasıtasıyla öğrencilerimize yansıtmak
· Öğrenme merkezli olmak
Öğrencilerimizde öğrenme ihtiyacı ortaya çıkarmak suretiyle öğrenme konusunda istekli olmalarını sağlamak
· Katılımcılık
İşverenler başta olmak üzere, toplumun ve bölgenin ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak eğitim vermek
· Sürekli gelişme
Eğitim programları ve yönetimde daha ileriye gitmek için çaba ve arayış içinde olmak
· Kalite
Eğitim ve Kurumsal yönetim iş süreçlerini, kalite standartlarına uygun bir şekilde yürütmek suretiyle güvence altına almak
· Toplumsal sorumluluk
Öğrencilerimize, mezun olduklarında toplumun ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alacak şekilde mesleklerini icra etmelerini sağlayacak şekilde eğitim, uygulama ve sosyal sorumluluk fırsatı sunmak
· Duyarlılık
Öğrencilerimize mesleklerin icrasında, doğa, tarih ve kültürel değerler ile dezavantajlı grupları anlama ve gerekli hassasiyeti gösterecek şekilde eğitim ortamı sunmak.